ANMÄLAN >>

Stenkoll på hållbarhet var du än är

Uppsala:2030 är mötesplatsen där du får stenkoll på hållbarhet och säkerställer att din verksamhet ligger i framkant, var du än finns i Sverige. eller världen. Du får kunskap, inspiration och löser utmaningar tillsammans med näringsliv, akademi och samhälle. Samtidigt bidrar du till en hållbar framtid. Du deltar digitalt via Zoom.

En förmiddag i veckan anordnar vi två föreläsningar på Uppsala slott.  Det är alltid en föreläsare som är forskare från Uppsala universitet eller annat lärosäte. Den andra föröeläsaren är från ett företag eller organisation som ligger långt framme när det gäller att koppla affärsidén till hållbarhet. De gör det för att rädda planeten, men också för att de inser att företaget blir mer konkurrenskraftigt. Till exempel har Polarbröds VD, Bilias hållbarhetschef samt Scandic Hotels inköpschef och food & beverage manager berättat om sitt arbete.

På plats på Uppsala slott finns ett sextiotal personer från näringsliv, akademi och samhälle. Mellan och efter föreläsningarna delar vi varandras erfarenheter och kunskap, bland deltagarna på Uppsala slott och  i break out rooms för dig som deltar digitalt. Vi avslutar förmiddagen med ett case vi ska lösa tillsammans. Med dig tillbaks till jobbet tar du inspiration, idéer och smarta lösningar som kan hjälpa dig framåt i ditt arbete.

Delta digitalt var du än är

Våra föreläsare 2023

Föreläsarna på Uppsala:2030 kommer från Uppsala universitet, KTH, SLU, Stockholm Resilience Centre och andra kunskapsintensiva verksamheter. De har koll på forskningen och kompletteras av föreläsare från näringslivet som ligger långt framme och inspirerar din verksamhet. Dessutom kommer en person från ett företag eller organisation som arbetar medvetet och långsiktigt med hållbar affärsutveckling.
17 MARS: Nudging och en hållbarhetsvandring genom kundresan.
Martin Westin forskare i miljökommunikation på Sveriges Lantbruksuniversitet SLU.
9 MAJ: Big bang, meningen med arbetslivet och svåra samtal. Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet.
8 SEPTEMBER: Framtidens hållbara resande
Ulrika Persson-Fischier, ansvarig för masterprogrammet "Hållbar destinationsutveckling”.
27 OKTOBER: Green washing: Retorik och argumentationsteknik.
Erik Bengtson är forskare i retorik vid Uppsala universitet och lektor vid Södertörns högskola.
Uppsala universitet är medarrangör för de digitala sändningarna

Program 2023

Detta innehåll planerar vi att ha år 2023, och snart ör 2024 också på plats.
Alla träffar består av föreläsare från forskningen och goda exempel från hållbara företag eller organisationer. Tillsammans delar vi erfarenheter och löser problem. Vi sänder från Vasasalen i Uppsala slott, om inget annat anges, fem förmiddagar per år mellan kl. 07.30 och 11.00.

2023

  • 17 MARS: Nudging och en hållbarhetsvandring genom kundresan, Martin Westin, forskare på SLU. Puffning (eng. nudging) är ett begrepp som används för att beskriva hur man gör för att hjälpa människor göra rätt val, alltså puffa dem i rätt riktning.
    Martin Löfgren, inköpschef på Scandic Hotels Group berättar om sitt hållbarhetsarbete.

  • 9 MAJ: Big bang, meningen med arbetslivet och svåra samtal. Ulf Danielsson, Fysiker, författare, föreläsare och professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet. Claes Hedström, präst och miljösamordnare vid Svenska kyrkan.
  • 8 SEPTEMBER:Uppsala: Framtidens hållbara resande. Ulrika Persson-Fischier, programansvarig för masterprogrammet ”Hållbar destinationsutveckling” på campus Gotland, som är en del av Uppsala universitet.
  • 27 OKTOBER: Green washing: Retorik och argumentationsteknik .Erik Bengtson, forskare vid Litteraturvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet.
  • 1 DECEMBER: Framtidsdagen 2023. Positiv psykologi, hitta hopp och framtidstro.

Tillsammans affärsutvecklar vi för en hållbar framtid

VEM?

Uppsala:2030 är för dig som inser att hållbarhet stärker konkurrenskraften och vill bidra till Sveriges och planetens framtid.

VAD?

Du får ta del av den senaste forskningen från bl.a Uppsala universitet och goda exempel från näringsliv och organisationer.

HUR?

I dialog och samtal får du kreativt lösa problem och utmaningar tillsammans med övriga deltagare. Inspiration och lösningar tar du med tillbaks till jobbet.

Stenkoll på hållbarhet i din dator

Inser du att hållbarhet är viktigt för att stärka konkurrenskraften? Vill du hänga med i utvecklingen och vara trygg med att både kunder, leverantörer och anställda väljer din verksamhet? Vill du få inspiration och kunskap från de senaste forskningsrönen?

Delta i Uppsala:2030 digitalt var du än är!

"Hållbarhetsfrågor är en helt integrerad del av allt vi gör - vilket gör det självklart för oss att vara en del av Uppsala 2030.”

Joel Grauman, Hållbarhetsansvarig, Länsförsäkringar Uppsala