ANMÄLAN >>

”Vi vill vara med och anta utmaningen att tillsammans sätta hållbarhet på Uppsalas karta.​”

Agenda advokatbyrå är en nytänkande byrå som sätter näringslivets intressen högst på sin agenda. Som förstår klienternas verksamhet och låter affärsjuridiken skapa affärsframgång.

Läs mer på www.agendaadvokatbyra.se

"Vi på Iscar Sverige vill lära oss hur vi kan göra skillnad och jobba för hållbarhet i det vi kan påverka i vår del av koncernen.”

ISCAR Sverige säljer och marknadsför hårdmetallverktyg för skärande bearbetning till svensk verkstadsindustri. Vi är idag ca 43 anställda i Sverige varav 14 som sitter på vårt huvudkontor i Uppsala. Övrig personal, främst säljare och tekniker, är fördelade över hela Sverige från Umeå i norr till Karlskrona i söder. Den största delen av tillverkningen ligger i Israel men finns även på andra ställen i världen.

Läs mer på www.iscar.se

”Södra tornet är en pr- och kommunikationsbyrå som vill vara med och göra världen till en bättre plats. Det gör vi med strategi och kreativitet som sätter tankar och människor i rörelse. Från logiskt till magiskt, varje gång.”

Vi vill också vara en hållbar arbetsplats där vi själva både kan må bra och göra bra. Vi tror på kommunikation som en god kraft för att skapa positiv förändring, hållbar business, upplysa och folkbilda.

Läs mer på www.sodratornet.se

”Det var inom Scandic som idén om ”häng-upp-handduken” för att spara resurser uppkom. Redan år 1993 bestämde vi oss för att bli en ledande aktör inom hållbarhet, och driva utvecklingen i branschen.

Idag är hållbarhet en del av vårt DNA och vi utvecklar ständigt våra hotell och vår drift för att vi ska göra ett så litet klimatavtryck som möjligt.

I Uppsala kan du välja mellan Scandic Uplandia, mitt i centrum, och Scandic Uppsala Nord.

Läs mer på www.scandichotels.seHos Uppsala:2030 får du möjlighet att diskutera viktiga frågor på djupet, inspireras och inspirera andra, väcka tankar och funderingar och lösa praktiska uppgifter som du applicerar på din egen verksamhet. Fördjupa dina relationer med andra som också ser hållbarhet som viktigt för ett framgångsrikt näringsliv och ett livskraftigt samhälle.

Vi träffas fem förmiddagar per år. Antingen i någon lokal som till exempel Vasasalen på Uppsala slott eller hos något av våra deltagande företag eller organisationer som vill visa upp sin verksamhet lite extra. Kanske vill du också att dina kunder, medarbetare eller leverantörer ska delta?

9 maj 2023. Kl 07.30 - 11.00. Vasasalen, Uppsala slott

Big bang, meningen med arbetslivet och svåra samtal

Ulf Danielsson, Fysiker, författare och föreläsare samt professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet.

Mellan och efter föreläsningarna delar vi varandras erfarenheter och kunskap i runda-bords-samtal och avslutar förmiddagen med ett case vi ska lösa tillsammans.

Martin Westin, forskare på SLU, arbetar med ett projekt som på svenska kan översättas till ”Hållbar urban livsstil genom nudging och medborgardeltagande". Han kommer att berätta om nudging generellt och applicera de tankarna i en hållbarhetsvandring. 

Scandic Groups inköpschef Martin Löfgren berättar om hur de har hjälpt leverantörer, medarbetare och gäster att förändra sitt beteende med hjälp av nudging ända sedan 1996. Ett av startskotten var då en av medarbetarna kom på idéen om att de handdukar som behöver tvättas lägger gästerna på golvet.

Affärsutveckling hemma eller på jobbet

Det finns möjlighet att kombinera IRL-platser med digitala.
DIGITALT

8 000 kr/år

  • Senaste forskningen.

  • Inspiration från näringslivet.

  • Du kan diskutera med andra.

  • Du slipper resa.

BOKA PLATS NU

”Uppsala:2030 har gett oss inspiration och goda exempel på hur man både kan göra och tänka kring hållbar affärsutveckling. Tillsammans med andra aktiviteter har Uppsala:2030 varit en katalysator för oss i vårt förändringsarbete där träffarna blir en regelbunden påminnelse i vårt förändringsarbete. Det kan vara lockande att gå med i lite snabbare processer, men det har varit en fördel att detta har varit över en lång tid då förändringsarbete tar tid. Uppsala:2030 är inte bara miljöfrågor utan belyser alla hållbarhetsperspektiv som kan ge nya affärsmöjligheter och arbetssätt. För oss är det helt avgörande att kunna visa att Q-linea bidrar till en hållbar framtid för att kunna rekrytera både nya kunder och medarbetare i framtiden.”

Mats Gullberg vice vd Q-linea

Partners och sponsorer

Uppsala:2030 är mötesplatsen för alla som känner ett ansvar för den omställning samhället och företagen behöver göra för att vi ska nå de globala hållbarhetsmålen tillsammans. Vi har olika paket för partners och sponsorer där ditt företag eller din organisation får synas. Kontakta oss genom att mejla pia@uppsala2030.com eller fyll i formuläret nedan.

Uppsala universitet uppdragsutbildning delar med sig av den senaste forskningen inom hållbar affärsutveckling. Det omfattar det sociala, det ekologiska och det ekonomiska ansvaret varje företag har både internt och externt. Ett företags samhällsansvar är lika komplext och finstämt som det ekologiska systemet, miljö, klimat, biologisk mångfald, mänskliga rättigheter, digitaliseringen, entreprenörskap och intraprenörskap, cirkulär ekonomi, delningsekonomi och mycket mer.

Hållbarhet är en utgångspunkt för all verksamhet som Uppsala kommun driver. Målet är att hela kommunen ska utvecklas hållbart. I det arbetet krävs samverkan mellan organisationer och företag. För att Uppsala ska kunna fortsätta utvecklas hållbart behöver näringslivet ha en god tillväxt, och nya företag och arbetstillfällen skapas. För Uppsala kommun är det också viktigt med olika nätverk där företag och organisationer kan mötas och skapa nya affärer och aktiviteter i samverkan.

I affärsmodellen 5Vtill5P integreras hållbarhet, digitalisering, affärsutveckling och varumärke i en och samma process. UPPSALA:2030 vilar på 5Vtill5P:s struktur. Genom att redan från början koppla företagets vision till de globala målen skapas en vinn-vinn situation för ägare, medarbetare, kunder och vår planet. Arbetet bedrivs i workshopform och ger konkreta verktyg för bland annat engagemang, innovationskraft, produktutveckling, marknadsföring, försäljning och prissättning.

En hållbar kommunikation byggs bäst inifrån och ut. Scoopit Media jobbar strategiskt och operativt. Vi skapar, driver och underhåller kommunikationen, tillsammans med företag, universitet och organisationer. Vårt arbete kännetecknas av nya idéer, kreativa diskussioner, strategiska ställningstaganden, detaljfrågor och snabba beslut. Social hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat. Människan är i fokus. Vi tycker om när människor möts och tror på kraften i mötet med andra. Därför har vi omgivit oss med ett stort, och ständigt växande, nätverk av fantastiska personer.

Apostel hjälper dig stärka ditt varumärke, ta en tydligare position på marknaden och skapa långsiktiga relationer med kärleksfull kommunikation. Från snack till verkstad med rätt content, storytelling och ett bärande koncept. Vi arbetar även med varumärkesutveckling, UX writing och manus för reklam- och informationsfilmer. Våra uppdragsgivare finns främst inom mat & dryck, byggande, lokaler, bostäder, upplevelser, platser och destinationer. Vi har också stor kunskap om småföretagande och besöksnäring.eget innehåll.

Goda exempel från näringslivet

Några av de företag som varit med i Uppsala:2030 sedan start berättar om sitt hållbarhetsarbete och hur det har utvecklats under programmets tre år.

Save lifetimes

Q-linea’s helautomatiska ASTar® system förkortar tid till korrekt diagnos med hälften, vilket inte bara räddar liv utan hejdar spridningen av antibiotikaresistens

…mellan människor och siffror…

Med revisorer, redovisningskonsulter och rådgivare inom bland annat ekonomi, skatteregler och juridik står Folkesson bakom sina kunder i vått och torrt. Det kan du räkna med.

Digitala idéer för en hållbar framtid

Phosworks är en digital kommunikationsbyrå som kombinerar strategi med teknologi och innehåll för att skapa det bästa affärsvärdet för sina kunder.

Forskning och goda exempel

​Vi får ta del av den senaste forskningen från Uppsala universitet och goda exempel från näringslivet.

Samtal och diskussioner

Dessutom får du inspiration från de andra deltagarna och dela varandras tankar och ideer genom samtal.

Verktyg och modeller

Vi jobbar tillsammans i grupper och hittar kreativa lösningar på problem med hjälp av konkreta verktyg.

Visa sidans besökare vad de bör göra härnäst

Knapp 1