ANMÄLAN  EVENT >>

ANMÄLAN TILL FRAMTIDSDAGEN
6 december 2024
Mångfald, jämställdhet och arbetsgivarvarumärke

På Scandic Uppsala Nord, ​Gamla Uppsalagatan 50​ i Uppsala

Kl 07.30 – 11.00 eller digitalt via Zoom 07.45 - 11.00

Mänsklig mångfald syftar på de många olika egenskaper, bakgrunder och perspektiv som människor har. Det inkluderar variationer i kulturell bakgrund, etnicitet, kön, ålder, religion, språk, utbildning, socioekonomisk status och även olika livserfarenheter och värderingar.  
Mångfald handlar inte bara om att acceptera dessa skillnader, utan också om att värdesätta dem och se dem som en styrka. Mänsklig mångfald är en central del av social hållbarhet, då den bidrar till en mer rättvis och inkluderande värld där fler får komma till tals och delta.
Med rätt förutsättningar och ledarskap leder mångfald till ökad kompetens, innovation och tillväxt. Företaget blir mer attraktivt som arbetsgivare och lockar talanger, främjar nya idéer och bra beslutsfattande.
Det finns det finns också tydliga bevis för att en tydlig mångfaldsstrategi, kopplat till affärsplan och affärsstrategi, leder till ökat välmående, mindre stress, ökad trovärdighet, högre hållbarhet och förbättrad ekonomi. 
Trots att vi vet allt detta, tenderar vi att rekrytera människor som har liknande bakgrund och egenskaper som vi själva. Detta, och vad man kan göra åt det, ska våra talare ge oss ett vidare perspektiv på.
Lena Zander, professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet har forskat på hur kreativiteten ökar tack var en mångfald av olikheter på arbetsplatsen.
Anna Gulliksen, chef rekrytering och arbetsgivarvarumärke på Tietoevry. Hon beskriver hur man lyckas  i rekryteringsprocessen och under medarbetarresan för att skapa ett starkt arbetsgivarvarumärke (Employer branding)
Mohamad Hassan, entreprenör och före detta politiker, berättar bland annat om ett samverkansprojekt vars syfte är att göra Gränby och Kvarngärdet tryggare, trivsammare och mer attraktivt.
ESRS-standard: Sociala frågor – Den egna arbetskraften.
Sista anmälningsdag är den 29 november på plats i Uppsala. Senast den 4 december på Zoom.
EUs nya krav på hållbarhetsrapportering

*Vad betyder CSRD och ESRS?

Det är lätt att slänga sig med olika förkortningar, men vad betyder de? CSRD berättar VILKEN hållbarhetsinformation företaget ska redovisa och ESRS beskriver HUR den ska redovisas. Uppsala:2030s event anknyter alltid till ett av ESRS standards.
Läs mer om CSRD och ESRS här >>


Våra föreläsare

Våra talare har erfarenhet från vitt skilda områden men delar engagemanget för att bidra till en bättre värld.
FÖRELÄSER I DECEMBER 2024
Lena Zander är professor vid Företagsekonomiska institutionen på Uppsala universitet.
Lena Zander är specialiserad på tvärkulturell forskning om ledarskap och teams och har erhållit prestigefyllda priser internationellt och i Sverige. Hon valdes 2024 som en av de tolv ledande kvinnliga forskarna internationellt baserat på hennes forskningsgärning inom internationellt företagande, specifikt ”cross-cultural management”.
Hon arbetar för närvarande med tre projekt: Att leda globala virtuella team; högutbildade immigranters integration, samt effekter av etnocentrism på mångkulturella arbetsplatser.
Hon är publicerad i internationella tidskrifter och böcker samt har tjänstgjort som Senior Editor för Journal of World Business, Associate Editor för Africa Journal of Management och som redaktör för olika böcker och temanummer av internationella tidskrifter.
Hon har tidigare haft befattningar som docent vid Handelshögskolan i Stockholm, adjungerad professor vid Victoria University of Wellington, Nya Zeeland; samt gästforskare vid Stanford University och University of Pennsylvania, USA. Hon var gästprofessor vid the Chinese University of Hong Kong 2016-2017, Singapore Management University 2018 samt University of Auckland 2024.

 

FÖRELÄSER I DECEMBER 2024

Anna Gulliksen är chef rekrytering och arbetsgivarvarumärke på Tietoevry.
 I sin roll har hon bland annat varit delaktig i en stor undersökning om kvinnor i IT-branschen.
Hon arbetar aktivt för att rekrytera en större mångfald med fokus på gender till Tietoevry men också till tech industrin som helhet.
Anna brinner för rekrytering av talanger och att bygga starka arbetsgivarvarumärken med en kultur baserad på engagemang, mångfald och lika rättigheter samt att använda ny teknik för att öka rättvisa och objektivitet.
Erfaren utbildare, föreläsare chef och konsult med bakgrund från större konsultföretag och mindre och mer flexibla lösningar inom förändringsledning, talent management, personalhantering.
Anna har en bakgrund som beteendevetare och har bland annat introducerat gamification i rekrytering för att fatta mer välgrundade beslut och med hjälp av data skapa en ännu bättre upplevelse för kandidaterna. Hon utsågs  2020 till Årets person inom Employer Branding, av företaget Universum.
FÖRELÄSER I DECEMBER 2024
Mohamad Hassan, Uppsala Public Affairs AB. 
Mohamad Hassan kom som 18-åring till Sverige från krigets Libanon och gjorde snabbt karriär yrkesmässigt och politiskt.
I tjugo år satt han i Uppsala kommuns fullmäktige. Han var bland annat kommunalråd, kommunstyrelsens förste vice ordförande samt ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
Efter den politiska karriären har han engagerat sig i flera projekt inom bland annat idrott och kultur samtidigt som han även arbetar med olika uppdrag.
Numera är han bland annat entreprenör, ordförande i Uppsala:2030 samt verksamhetsledare i Platssamverkan Gränby Kvarngärdet vars syfte är att göra Gränby och Kvarngärdet tryggare, trivsammare och mer attraktivt.

MODERATOR DECEMBER 2024

Pia Anderson, grundare av Uppsala:2030
​Pia är grundare av affärsmodellen 5Vtill5P, Sverige:2030, Uppsala:2030.
Pia har skrivit två böcker som baseras på 5Vtill5P och handlar om hur företag steg för steg integrerar hållbar utveckling i sin affärsmodell. 
Hon är dessutom en flitigt anlitad föreläsare  och workshopledare.
Pia arbetar även operativt i Uppsala:2030 och är oftast den som modererar evenemangen.

Kliv på senast 1/10 och visa ditt engagemang!

Visa upp ditt företags samhällsengagemang för uppsalaborna genom att bli sponsor till Uppsala:2030.

I alltifrån Hållbarhetsdialog på turné  till Allt ljus på Uppsala vill Uppsala:203 inspirera uppsalabor och företag till att ställa om till en hållbar livsstil. Vi når ca 90.000 besökare.

Om du vill synas som sponsor till oss i dessa aktiviteter behöver du kliva ombord senast den 1 oktober.

TEMAN 2024

8 mars: Cirkulär ekonomi. – Vad betyder det egentligen för affären?
The Kitchen Club, Magazin X.

3 maj: Vem styr hållbarhetsarbetet i en skör demokrati  
På Advokatfirman Lindahl.

20 September: Är du med på den cirkulära hållbarhetsresan? – Hur får du med dig styrelsen, ledningen, alla medarbetare, leverantörer och kunder? ESRS-standard: Företagsstyrning –  Ansvarsfullt företagande. På Uppsala Konsert & Kongress

25 oktober: Klimatsmart mat och ekosystemen – Så påverkar ditt företags värdekedja planeten och vår framtid 
ESRS-standard: Miljöfrågor – Biologisk mångfald och ekosystem. 
På The Kitchen Club Juvelen.

6 DECEMBER, FRAMTIDSDAGEN

Mångfald, jämställdhet och arbetsgivarvarumärke

ESRS-standard: Sociala frågor – Den egna arbetskraften. 
På Scandic Uppsala Nord.


2025 - Under utveckling

14 MARS: Innovation av avfall. Planetära gränser och systemtänk. Bl.a Pär Larshans, Ragnsells.

9 MAJ: Ännu mer lojala kunder med enhållbarhesprofil.

Superscript

Anmäl dig till Uppsala eller digitalt

Alla som är med gör skillnad.