ANMÄLAN >>

8 mars 2024
Cirkulär ekonomi – Vad betyder det egentligen för affären?

På The Kitchen Club i Magasin X, Sidenvävargatan 17 i Uppsala.

Kl 07.30 – 11.00 eller digitalt via Zoom 07.45 - 11.00

Våra föreläsare den 8 mars 2024

I den cirkulära ekonomin designas produkter så de är lätta att återanvända, återvinna eller utvinna energi ifrån. Den är inspirerad av naturens kretslopp så avfall blir en råvara. Du som lyssnar kommer att få veta mycket mer om hur man driver hållbarhetsprojekt över tid, men också hur man hittar affärsnyttan i det arbetet. 
Våra talare kommer från skilda branscher och erfarenheter, men har alla ett gemensamt mål: Att skapa en bättre framtid. 
Per Fors från Uppsala Universitet
Cirkulär ekonomi är ett centralt begrepp för Per, och han har tidigare intresserat sig för delningsekonomi, second-hand-ekonomi och elektronikavfall. Nu medverkar Per i två forskningsprojekt kopplade till hållbar IT. Per Fors arbetar som biträdande universitetslektor i Industriell ekonomi på avdelningen för Samhällsbyggnad och industriell teknik på Uppsala universitet.
Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef på Beijer Byggmaterial AB, berättar om Beijers utmaningar med att ställa om till en hållbar affärsmodell.
Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 116 byggvaruhus och kakelbutiker över hela Sverige. De förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster. 
Elin Belleza, innovationsledare på Uppsala Vatten och Avfall AB berättar om avfallstrappan, cirkularitet i samhället, ger exempel på cirkulära samarbeten och hur alla kan bidra till ett cirkulärt samhälle. 

Alla som är med gör skillnad. 

TEMAN 2024

8 mars: Cirkulär ekonomi. – Vad betyder det egentligen för affären?
The Kitchen Club, Magazin X.

3 maj: Skör demokrati. – Får man tycka och tänka vad man vill? Och vad innebär nya visselblåsarlagen?  Sten Widmalm, professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet, forskar bland annat om demokratisk utveckling i Asien och Afrika. Elsa Malmqvist, specialist på arbetsrätt och advokat  på Lindahl Advokatbyrå, där vi också kommer att vara.

20 September: Är du med på tåget? – Hur får jag med mig styrelsen, ledningen, alla medarbetare och familjen?
Therese Monstad,  universitetslektor vid Institutionen för informatik och media vid Uppsala universitet samt Johan Munck, vd för Polarn O. Pyret.

25 oktoberBiologisk mångfald – De planetära gränserna och klimatsmart mat. Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij, Elin Röös, mat- och klimatforskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU samt Jessie Sommarström, Årets  kock 2022.

6 DECEMBER, FRAMTIDSDAGEN
Det hållbara arbetsgivarvarumärket – När blir mångfald lönsamt?
Lena Zander, professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet som forskat i kulturmöten, ledarskap och integration. Anna Gulliksen, chef för talangförvärv på Tietoevry. I sin roll har hon bland annat varit delaktig i en stor undersökning om kvinnor i IT-branschen.

Alla som är med gör skillnad.

ANMÄL DIG HÄR >>